VANLIGA FRÅGOR (FAQ)

INDIAN MOTORCYCLES 2019

Var kan jag köpa helt nya FTR1200, 2019-modellen?

Den kommer inom kort att dyka upp hos våra väl valda återförsäljare runt om i landet. Klicka här för att hitta en återförsäljare i din närhet

Hur många modeller finns det?

Det finns 17 modeller av årsmodell 2019: Chief Classic, Chief Dark Horse, Chief Vintage, Chieftain, Roadmaster, Scout, Scout Bobber och FTR1200.

Vilken typ av drivlina är den vanligaste motorn hos Indian? Har ni byggt den själva eller kommer den från en underleverantör?

Thunder Stroke™ 111. Den ger ett otroligt vridmoment på över 150 Nm och har egenskaper som för traditionerna vidare från de legendariska Indian Motorcycle®-motorerna från förr. Motorn är en helt igenom egen konstruktion från Indian Motorcycle, ett helägt dotterbolag till Polaris Industries, och den tillverkas vid vår anläggning i Osceola, Wisconsin.

Var får jag fatt i delar och instruktionsböcker till Indian Motorcycle®?

Klicka här för att hitta en återförsäljare i din närhet.


ALLMÄN INFORMATION

Hur kommer jag i kontakt med Indian Motorcycle® Company?

Kontaktuppgifter till Indian Motorcycle® Company finns på vår Kontakta oss-sida.

Vem äger Indian Motorcycle®?

Polaris Industries Inc. köpte Indian Motorcycle Company i april 2011. Polaris Industries grundades 1954 och är ett motorsportföretag med en omsättning på över 3 miljarder USD. Det har en gedigen erfarenhet av att konstruera branschledande, högkvalitativa produkter. Du kan känna dig förvissad om att din 2016 Indian Motorcycle® har utvecklats och testats under ansvar av denna marknadsledare. Klicka här om du vill veta mer om Polaris.

Anordnar ni rundturer för besökande vid er anläggning i USA?

Vi erbjuder rundturer vid vår slutmonteringsanläggning. Rundturer måste bokas i förväg. Vänligen kontakta anläggningen innan ert besök för att kolla tillgängligheten.

 • Spirit Lake, Iowa
  1900 Hwy. 71
  Spirit Lake, IA 51360, É.-U.
 • 1-712-336-3797

Besök vår anläggning vid Spirit Lake, Iowa för att se slutmonteringsprocessen från början till slut. Det börjar med att en Thunder Stroke™ 111-motor monteras i en vagga och slutar med att varje motorcykel testas med en prestandamätare innan den förpackas för leverans.

Besöksföreskrifter

 • Inga kameror är tillåtna under rundturen. Kontakta oss i förväg för att försäkra dig om att det finns plats på turen.
 • Besöksturer anordnas efter att årets motorcyklar har lanserats, från mitten av augusti.
 • Barn under 12 år kan inte tas emot, besökare mellan 12 och 18 år måste åtföljas av en vuxen.
 • Väskor som t.ex. ryggsäckar och trunkar får inte medtagas.
 • Besökare ska bära välsittande lågskor, ej flip-flops.
 • Shorts och t-shirts är tillåtet.
 • Säkerhetsglasögon är obligatoriskt och tillhandahålls.

Erbjuder ni besöksturer i ert utvecklingscentrum?

Tyvärr, vi anordnar inga rundturer och tillåter inte heller besök i vårt utvecklingscentrum. Det är en högsäkerhetsanläggning där framtida Indian®-motorcyklar utvecklas.

Var kan jag köpa äkta Indian Motorcycle®-kläder?

Du kan köpa våra kläder hos auktoriserade återförsäljare. Besök avdelningen med kläder på vår webbplats. Där visas hela utbudet!

Var kan jag köpa äkta Indian Motorcycle®-tillbehör?

Du kan köpa våra tillbehör hos auktoriserade återförsäljare. Besök avdelningen med tillbehör på vår webbplats. Där visas hela utbudet.

Tillverkas motorcyklarna i USA?

Det är med stolthet vi kan meddela att alla Indian-motorcyklar monteras i Spirit Lake, Iowa i USA. Motorerna monteras i Osceola, Wisconsin.


INFORMATION OM TIDIGARE ÅRSMODELLER

Var kan jag hitta och köpa olika delar och tillbehör till Springfield (före 1953) och Gilroy (1998-2004) från Indian Motorcycle® Company?

Kontakta en auktoriserad Indian Motorcycle®-återförsäljare. Klicka här för att hitta en återförsäljare i din närhet

Innebär Polaris Industries Inc. köp av Indian Motorcycle® Company någon förändring av garantin på min motorcykel från 2009-2012?

Polaris® Industries förvärvande av Indian Motorcycle® innebär ingen förändring av garantiåtaganden för motorcyklar av årsmodell 2009–2012. Garantin gäller precis som tidigare.

Kommer Polaris® att tillverka delar till motorcyklar från 1999-2003?

För närvarande kommer Polaris® inte att tillverka delar till årsmodellerna 1999–2003 Mer information kan lämnas av auktoriserade Indian Motorcycle®-återförsäljare. Klicka här för att hitta en återförsäljare i din närhet.


ÅTERFÖRSÄLJARINFORMATION

Kommer Victory® och/eller Polaris®-återförsäljare även att bli Indian Motorcycle®-återförsäljare?

Vi arbetar på att snabbt bygga ut vårt nätverk av Indian Motorcycle®-återförsäljare, men det innebär inte att Victory®- och/eller Polaris®-återförsäljare automatiskt blir Indian Motorcycle®-återförsäljare.

Kan jag lämna in min Indian Motorcycle® till en Victory®- och/eller Polaris®-återförsäljare för service/garantiåtgärder?

När det gäller garantianspråk måste du först anmäla en reklamation hos en auktoriserad Indian Motorcycle®-återförsäljare. Först därefter kan serviceåtgärder utföras. I det fall kunden eller återförsäljaren har frågor om var garantiåtgärder kan uföras är det lämpligt att återförsäljaren kontaktar Polaris®. Om Indian Motorcycle®-återförsäljaren rekommenderar garantiservice hos en återförsäljare som inte tillhör Indian Motorcycle® kommer personal från Polaris Service att i samråd med kunden och Victory®-återförsäljaren anordna service hos lämplig Victory®-återförsäljare.