Kenneth and the Knutters valde Indian Motorcycles.

Knuttarnas favoritband firar 39 år i och kommer ut med ett nytt album 2021, däckad golvad & lycklig. Tio helt nya låtar som grabbarna spelar in på sitt skivbolag MC-Records, vad annars. Bandet har turnerat i många år och alltid åkt hoj till spelningarna ja i alla fall 6 av 9 bandmedlemmar. I år åker de Indian Motorcycle som var ett lätt val tycker Kickin’ Kenneth sångaren i Knutters. - Ja Indian Motorcycle passar oss som hand i handsken. Bra bågar, bra varumärke och dessutom är alla som jobbar med Indian trevliga. Så att Indian Motorcycles numer är Official Bike Partner till Knutters är ingen slump. Kenneth åker FTR Carbon och Surte älskar sin Scout så både raceputten och glidaren trivs. Vad de andra i bandet åker kommer vi avslöja senare.

I Knutters fotspår

Vi kommer att få följa med Knutters i en artikelserie i MC-Folket där vi kommer att få lära känna varje medlem i Knutters och hans hoj lite närmare. Dessutom får vi följa med på favoritvägar, skräckhotell, älsklingsfolkparker och mycket annat. Något att se fram mot. Så håll ögon och öron öppna så du inte missar en låt, ett gig eller en båge i år. För Kenneth and the Knutters och Indian Motorcycle är två anrika varumärken som kommer att trivas ihop. 

Kul om Knutters

Bandet startade 1982 av en slump innan Knutters fanns samma grabbar i bandet Colt 45. Men tack var en talangtävling sadlade man om och bildade Kenneth and the Knutters. Ja de vann talangtävling 1982 och Jan Askelind åkte igenom Örebro hörde på radion om Knutters. Han ringde dem och bad om ett demoband, eftersom de bara hade en låt då så han fick en affisch i stället. Janne signade bandet direkt på CBS där de varit kvar i alla år fast CBS heter Sony Music nu.

Dansen

Är kanske den viktigaste del i Knutters. Låtarna, texterna, solisterna och själva rocken får ursäkta, men vad vore Knuttersupplevelsen utan dans? Jo, de har anlitat en koreograf en gång….till turnén med ”en flohabba från Köping”. Så har du inte sett Knutters nån gång under deras 39 år….gör det, sen kan du somna in lugnt….på kvällarna. De kommer spela på Hoj X som är planerad till 24 september.

Ännu mer kul om Knutters

 • CD/Vinyl har de sålt över en halv miljon. 
 • tankad, packad & klar sålde över 100 000 och gav dem en guldskiva.
 • som en riktig man har streamats över 11 miljoner gånger och streamas än idag över 30 000 i månaden.
 • ge mig en öl har streamats över 7.5 miljoner gånger
 • Knutters har 140 000 lyssnar i månaden bara på Spotify
 • Knutters kommer ge ut en egen öl. Ja på systemet.
 • Knutters kallades för Marshallhjälpen (fråga någon över 50 år de vet=)) i Folkparkerna. Detta eftersom de drog stora publikmassor trots alla festivaler.
 • De har fortfarande publikrekord i många parker som t ex Kisa där de snodde Snoddas rekord på 800 genom att dra över 5 000 varje gäng de kom dit.
 • Minsta publik? I Hedemora 7 personer. De fick presentera sig i stället för Knutters, det gick fortare. 
 • Längsta turnéhelgen? Örebro Folkets Park- Parken I Åhus - Luleå dansar och ler(före själva Bob Dylan) Stockholm Water Festival. Om det gick bra. Japp. Kalle somna på motorvägen när han bara skulle kolla kedjan och däcket. Han satt sig ner och kom inte upp på en timme.
 • Knuttarnas nationalsång - vi ska ha våra bågar kvar.
 • Vilken låt som blir årets sommarplåga från Knutters? jag heter Kenneth

Häng med oss: kennethandtheknutters

Läs ArtikelIndians svenska ande inspirerar än